НОВИНИ, СЪБИТИЯ, СЪОБЩЕНИЯ - архив от учебната 2021/2022 година

СЪЮЗ НА ХИМИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ПРАЗНИК НА ХИМИЯТА - 2022

МЕЖДУУЧИЛЩНИ СЪБИТИЯ ПО ПРОЕКТ "ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ"

 

2 юни 2022 година - Ден на Ботев


1 юни 2022 година - Ден на детето

 

24 май 2022 година - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА
И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ

       Най-светлият, най-българският празник - 24 май. Денят на българската азбука, просвета и култура, на светите братя Кирил и Методий беше отбелязан в село Овча могила пред сградата на читалището. След тържественото издигане на националния флаг и полагането на венци пред паметника на нашите будители, група от учители, ученици, кмет, представители на местни организации, културни дейци и гости участваха в шествие около площада на селото. Поздрави към присъстващите бяха отправени от Яна Александрова - представител на читалище "Съзнателност - 1899", Нели Великова - кмет на село Овча могила и Десислава Александрова - директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Г-жа Александрова връчи награди и грамоти за отличен успех и класиране на призови места в различни състезания и инициативи.

 

ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ

       Учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Овча могила се включиха в инициативата "Походът на книгата" в дните от 18 до 20 април 2022 година в следните изяви:
       18.04.2022 г. - Поетът Ихтиандър Борисов чете приказка на учениците от V клас.
       19.04.2022 г. - "Маратон на четенето" - учениците от VІ клас посетиха читалищната библиотека в с. Овча могила, където секретарят и библиотекарят четоха приказки на учениците.
       20.04.2022 г. - Учениците от начален етап посетиха ДГ "Радост" и четоха на децата приказки, гатанки и стихотвоения. Зарадваха малчуганите с подаръци.

 

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ УЧАСТИТЕТО В КОНКУРСИТЕ
НА ОБЩИНА СВИЩОВ "БАБА МАРТА 2022"

       Община Свищов обяви резултатите от конкурсите за мартеница, рисунка и мартенско пано "Баба Марта 2022". В надпреварата с над 300 участници от цялата страна се класираха и представители на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Овча могила. Наградени с грамоти и ваучери на стойност 50 лева са:

       - Клуб по интереси "Сръчни ръчички" - трето място в категория "Пано" - възрастова група от 12 до 15 години - грамота и ваучер.
       - Клуб по интереси "Религи и фолклор " - трето място в категория "Пано" - възрастова група от 12 до 15 години - грамота и ваучер.
       - Габриел Асенов - трето място в категория "Рисунка" - възрастова група от 12 до 15 години - грамота.
       - Галена Георгиева - поощрителна награда в категория "Рисунка" - възрастова група от 7 до 11 години - грамота.
ТРЕТИ МАРТ

България чества националния си празник – 3-ти март. На днешния ден отбелязваме 144 години от Освобождението на България.

3-ти март е денят, който поставя началото на третата българска държава с подписването на Санстефанския мирен договор.

В ОУ "Св. св. Кирил и Методий" празникът беше отбелязан с подготвени от учениците литературна програма и презентация.


ВАСИЛ ЛЕВСКИ

В ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Овча могила, общ. Свищов, обл. Велико Търново беше отбелязана 149 годишнината от обесването на Васил Иванов Кунчев – Васил Левски. Учениците от ІV клас представиха пред своите съученици и учители кратка литературна програма и презентация. Пред портрета на Левски, в знак на признателност, учениците поднесоха кокичета - първите пролетни цветя.


 


 

   
ouom@abv.bg
www.ouom.net
5295 с. Овча могила
ул. "Георги Бенковски" №2
0884531347