Новини

Национално финално състезание на СБНУ

На основание Подкрепящо писмо на Министерството на образованието и науката /изх. No 1103-120/17.06.2020г./ през учебната 2020/2021 г. за четиринадесетапоредна година се проведе Национално финално състезание на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ за ученици І –ІV клас.Организатори са Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ и Синдикат на българските учители /СБУ/.
За достойно представяне и показани знания в Национално финално състезание Жани Османова Ахмедова получи грамота и медал.

..................................................................

КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ

В Месеца на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще”, организиран от Регионално управление на образованието - град Велико Търново, се включиха 62 училища с над 12000 ученици, над 2000 родители и 200 представители на бизнеса от област Велико Търново.
В инициативата „Моето родословно професионално дърво“ участваха ученици от I до  VII клас от 37 училища с над 800 изделия.
На най-добре представилите се участници в различните инициативи инж. Розалия Личева, началник на РУО - Велико Търново връчи грамоти.

..................................................................

Май - месец на образованието, културата и духовността

ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча могила, община Свищов взе участие в кампанията „Май - месец на образованието, културата и духовността“, организирана от Регионално управление на образованието гр. Велико Търново.
Нашите ученици взеха участие в следните инициативи:

  • „На мойто детство люлката е тук“- литературно четене на творби от български автори, посветени на родината -
    Вижте видеоклипа!
  • „Литературата през моя поглед“- изработване на колажи съдържащи произведения, изучавани през учебната година

  • „Маратон на четенето“ - посещение на класовете от начален и прогимназиален етап на читалищната библиотека;
  • “Деца четат на деца“- проведено в начален етап

Учениците участваха с много желание във всички инициативи, включиха се активно и при подготовката и изработването на колажите.
Благодарим на всички взели участие в кампанията!

..................................................................

#Великден без отпадъци
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила, община Свищов
се включи в инициативата „Великден без отпадъци“

С наближаването на Великденските празници, отново поставяме темата за важността от рециклирането. Това е един прекрасен повод да покажем заедно на децата, че магията на празника се крие в творчеството и в това сам да създадеш украса или подарък!
В изработване на нашата украса активно се включиха учениците от 5 - 7 клас  с ръководител Александър Александров в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество, групата по ЦДО в начален етап /1-4 клас/, с ръководител Марияна Иванова  и групата за занимания по интереси „Сръчни ръчички“- 4 клас , с ръководител Соня Кръстева. Координатор на цялото мероприятие бе директора на училището Десислава Александрова.
На децата беше поставена задачата да изработят оригинални поздравителни картички или украса за Великден . Като използват остатъци от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило и по този начин създадат неповторима изненада и празнично  настроение за близките си.
„Сръчни ръчички“ изработиха: „Кошнички“ , „Пана“ от кашони и хартиени изрезки“; „Поставки за яйца“ – 3 вида: 1 вид от кашони, ролки от тоалетна хартия; 2 вид – копчета и ролки от тоалетна хартия; 3 вид – опаковки от лакомства;
Големите ученици изработиха празничен надпис: „HAPPY EASTER“, буквите са направени от кашони, слепени са помежду с ролки от тоалетна хартия, запечатани са с хартия от рекламни списания и са апликирани с остатъци от цветно фолио. Голямото яйце е направено от кашони и е украсено с капачки от безалкохолни напитки, които събират децата в училище. Поставките на надписа са направени от екопалети.
Получиха се невероятни произведения и изработихме уникална украса за училището.
..................................................................

"МАРАТОН ЗА ГЕРОИ" - БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

На 27.04.2021 г.  учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила получиха дарение от доц. д-р Катя Симеонова и нейните студенти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, катедра Начална и предучилищна педагогика - Антония Симеонова, Иван Николов, и Десислава Атанасова от 3 -ти курс. Тяхната инициатива е наречена  “Маратон за герои" .
Те дариха на учениците от начален етап консумативи, необходими за работа  в часовете  по технологии и предприемачество и изобразително изкуство.
Благодарим Ви за указаната подкрепа.
Нека има повече хора като Вас, които да се интересуват  за образованието на децата ни! 

.................................................................. 

На 12 януари 2021 г. бяха обявени класиралите се ученици в конкурса „По стъпките на Щастливеца“, организиран от СПГ „Алеко Константинов“ - гр. Свищов. Класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място получават предметни награди и грамоти, а останалите – грамоти за участие.

Iкатегория – Изразително четене на откъс от Алекова творба по избор

- Първа възрастова група V - VII клас:
1-во място - .....................................................
2-ро място – Мариета Веселинова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила
3-то място – Ивелина Димитрова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила
Грамота за участие получава Андрея Павлова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила


 


   
ouom@abv.bg www.ouom.net 5295 с. Овча могила ул. "Георги Бенковски" №2 0884531347